Известие

Collapse
No announcement yet.

Просто 33

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Двата плюса на бобината говорят, че плюса от главното реле идва!
    Значи липсва минуса от комутатора.
    Това означава, че Пердаха ти дава правилен жокер.
    Търси по комутатора!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Намери се проблема.На делкото има една букса(може да е тази за която писахте)та една от жичките е скъсана.Свалих делкото и остана да се върже .

Comment

Първоначално публикувано от Triptih Покажи съобщение
        Намери се проблема.На делкото има една букса(може да е тази за която писахте)та една от жичките е скъсана.Свалих делкото и остана да се върже .

мм нямах точно това впредвид но добре е че си открил твоя проблем при мен бях бутнал буксата на импулсния датчик които взима сигнал от маховика а няма ли го този сигнал няма ток към делкото(и аз като теб мислех че бобината щот до нея идва ток пък до делкото не) и към бензиновата помпа,бе то си е филм тея коли
        дано не ти създава вече много главоболия !
        Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Ето какво правих тези дни.Слагам си рекаро салона.Шофьорската седалка бе пострадала от пожара в предишната ми 33ка.Плата на места липсваше и реших да сложа кръпки.Жертвах си първата ми металска блуза.И без това е раздърпана и избеляла.Шева е ужасно груб,но мисля,че подхожда на този стил.
          Attached Files

Comment

Вчера се случи нещо странно,и ако може някакъв съвет или опит от подобна случка да споделите.
            Направих 15-20 км. градско като карах на 3000-3600 оборота и смяна на предавките-2,3,4.Нямах никакъв проблем,докато не тръгнах да се прибирам.Когато двигателя оставаше на свободен ход и оборотите паднат на 1000,светва лампата на маслото.По-точно,не свети,а примигва.И това става само при 1000 оборота.В началото премигва едва едва,и колкото повече време седи на свободен ход,толкова по-силно примигва.Като вдигна малко оборотите,още при 1100,спира да свети.Така се прибирах 2,3км.Нямаше промяна в работата на мотора.Всичко си е идеално,като изключим тази лампа.

Comment

не карай колата. мери налягането с манометър за да се увериш че е ниско. да не си удрял картера, щото ако не си, ще трябва да сваляш маслена помпа.
              точка

Comment

Първо: Огледай и кабела на датчика за маслото, както и датчика. Виж да не сълзи! Ако пропуска, може и от него да е. Виж си и количеството масло.
                Второ: Мини на това , дето ти казва Колев!
                Успех!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Сега огледах картера,не е удрян.Маслото на щеката всеки път го проверявам.От както съм я взел не е мръднало-малко над максимума.
                  Къде се намира кабела и датчика за маслото?
                  Дано не е маслената помпа,ама не помня да съм удрял колата отдолу.
                  Запалих я днес и всичко си е нормално.Само че оборотите си държаха 1100-1200 на свободен ход(което си е нормално за нея).Мисълта ми е,че не паднаха на 1000 и под тях,както стана вчера,за да примигва лампата.Мисля си (не че съм компетентен)че май наистина няма налягане в този диапазон на оборотите.Защото и друг път,макар и за кратко се е обаждала лампата,когато примерно паркирам и съм на 1000 об.

Comment

Здрасти Колега!
                    Имах абсолютно същия проблем и виновникът се оказа самото масло!След смяната всичко е наред вече 2500км .С какво масло е колата?При моята проблема се появи с някакъв фалшив AGIP,сега съм с Motul и всичко е 6
                    Alfa Romeo 156SW 1.9JTD,Fiat Punto 1.2 16V Sporting,Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp-ex,Alfa Romeo 33 1.3L IE-ex,

Comment

• Първоначално публикувано от Wiliams Покажи съобщение
                      Здрасти Колега!
                      Имах абсолютно същия проблем и виновникът се оказа самото масло!След смяната всичко е наред вече 2500км .С какво масло е колата?При моята проблема се появи с някакъв фалшив AGIP,сега съм с Motul и всичко е 6
                      Една бира от мен, като се видим!
                      Ще я дава Колев, щото си мислех, че го е споменал!
                      Много точно!

Comment

• Не скачай веднага да сменяш масло по лекия вариянт е филтър ако е обърнал клапана става същата работа.Прежали едни 15лв на първо време но си купи Фрам или Фиам.

Comment

• Масло,до сега не съм сменял.Карам я с това каквото е налял предишния собственик,но нямам представа какво е.
                          Та май ще го сменям,нито имам представа какво е,и откога е.А за филтъра ще потърся от тези Фрам,Фиам.Какво имаш впредвид обърнат клапан,кой е той?

Comment

• Вътре в филтъра има клапан.Щом не си сменял масло го смени с 10w40 но както пишеш че красавицата я караш на заварка е по добре 10w60 стига мотора да е окей че е доста дебело около 32лв литъра на Селениата трябват ти 4л ако не си отварял мотора иначе е 4.6л.Действай че Фесто наближава.Успех.

Comment

• Чета тука и се дивя, колко много хора карат с масло "от предишния собственик"! Че е криза - криза е, за мен е жестока, ама като спестиш 80-100 лв. от масло и разтропаш лагерите 100-те стават минимум 1000 и се почва "ся да я хвърля ли, лагери ли да сменя, друг ДВГ ли..." Хора, като си купите кола, (освен ако не е от човек когото добре познавате и знаете, че няма да ви излъже, и помни какво и кога е правено и сменяно по колата) сменете си ремъците или поне ги проверете, сменете си задължително маслото и филтрите, проверете си маслото в скоростите и хидравлика, проверете си окачването на стенд, погледнете си накладките и тогава карайте. Вече доста пъти чета "реших да се повозя и тъкмо да я вкарам за обслужване и скъса ремък".... или "нещо започна да тропа (трака), ма не знам с какво масло съм - някакво от предишния собственик" - това е сам да си строшиш колата нарочно
                              AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

• Колега,подкрепям с две ръце твоето мнение.Понеже с теб не се познаваме,а и за други хора четящи постовете в тази тема,нещата може и да изглеждат така както си ги описал.Та сега съм длъжен да пояснявам."Предишния собственик" от когото съм взел колата го познавам.Дори сме съседи и поради това 33ката съм я виждал много преди да помисля,че ще я купувам.Преди покупката ми бе пределно ясно каква кола купувам. Маслото не съм го сменил досега защото имаше други по-належащи неща.И човека преди мен го е сменял със сигурност,както и ремъци,ролки,антифриз и др.Освен това е карана около година и нещо в страната,след което "собственика" си взима друга и тази стои година в гараж,докато не я взех аз.Затова си мисля,че маслото не е на много километри,и всеки път като вдигам щеката на маслото(това става при всяко тръгване)е бистро и нивото му не е мръднало до сега.След като стана случката с лампата,реших да попитам тук,защото не съм много компетентен,и не искам да си пречакам хубавата кола.И аз си мислех,че свети защото маслото е за смяна,но както казах тук има достатъчно компетентни хора и затова питам преди да правя нещо.От всичко което си изброил,не съм ходил на стенд и маслото в скоростите не е проверявано.

Comment

Working...
                                X